JAAP BOOTS

 

Foto:  Bart Notermans

TERUG NAAR ZEE
Goed nieuws: Ergens in 2017 toert je favoriete muziekman weer door het land met een gloednieuwe show: Terug naar Zee. Ook weer met plaatjes, praatjes, verhalen, grappen en grollen, maar vooral met veel liedjes. Want ... Terug naar Zee is tevens de titel van het nieuwe derde album van Jaap Boots dat gaat verschijnen.

 

DONDERWEG THEATERTOUR AFGELOPEN
De Donderweg tour is op vrijdag 11 december 2015 na meer dan 45 shows tot een knallend einde gekomen in het überhippe Café Marktzicht in Drachten (ook wel bekend als Veganistisch EetCafé Het Kermende Biggetje). Wat begon als een aantal optredens om het boek "Donderweg-mijn leven in de fastlane van de popmuziek" een beetje te promoten ontaardde in een heuse One Man Rock N Roll Talk Show Tour, die allengs meer en ook steeds beter publiek trok. Nu, na bijna 50 optredens in kerken, tipi's kroegen, filmzalen, theaters, congreszalen, huiskamers, jeugdhonken, verhaalboten, en met 4 hotelkamers, 37 kleedkamers, twee bezemkasten, diverse keukens, een slaapkamer, ettelijke maaltijden, broodjes, Marsen, Snickers, 17 flessen Merlot en 7.899 kilometer op de teller van de buurt-Ferrari (dank Greenwheels!) stoppen we er voorlopig mee.
Voorlopig geen nieuwe Jaap Boots shows meer. We kunnen alleen maar zeggen dat de Donderweg tour al onze verwachtingen heeft overtroffen en hopelijk ook die van jullie.

 

DONDERWEG RECENSIES

Als je het nu nog steeds niet vertrouwt en denkt: 'ja die Boots kan dat allemaal wel leuk vertellen, maar wat moet ik met zo’n ouwe lul met zijn rock-n-roll-opa-vertelt-boek?'  Laat je dan overtuigen door de enorme stroom spontane reacties op het web en via de mail die ontstond na de publicatie van Donderweg. Allemaal van mensen die wel eens een boek lezen.
Die hebben namelijk ook een mening en soms een hele goeie. Lees maar hieronder.

 

RECENSIES VAN GEWONE MENSEN

Wat een fantastisch boek heb je geschreven man! Ik liep er dit weekend toevallig tegenaan in mijn boekwinkel. Meteen maar gekocht. Echt fijn geschreven. Meer meer meer!!!

Wouter N.

 

Wat een ontzettend leuk boek! Ik ben al op de helft, zit af en toe hardop te schateren. Het is lekker fris, eigen en heeft ook nog eens diepgang.. Ik ga er nog 2 kopen, om cadeau te geven...

Anna M.

 

Dus of je nou wel of niet houdt van Herman Brood, Slayer, Nick Cave, Willy DeVille of Bruce Springsteen (om maar een paar van de artiesten te noemen die in het boek voorkomen), Donderweg is heerlijk leesvoer voor iedere muziekliefhebber.

Miranda L.

 

Ben gelijk in de trein terug in het boek begonnen (…) een heel fijne ervaring. Het leest heel prettig. Lekker tempo, goed geschreven, veel herkenbaarheid. Als lezer heb je het gevoel dat je naast de schrijver staat. Zo tastbaar heb je die avonturen in muziekland opgeschreven. Ergens past het boek ook heel goed in de kwajongenstraditie van de Nederlandse (jeugd)literatuur.

Howard K.

 

LEUK BOEK!

Jan D.

 

Het leest als een zak chips, om eens iets anders te zeggen dan “als een trein”. Het heeft dezelfde stijl van ‘eerlijk onbekommerd zelfportret in gevonden kleren’ als “Zal de hemel”, dacht ik op een gegeven moment. Compliment!

Sytze S.

 

In een dag je boek ademloos uitgelezen. Heerlijk en eerlijk. En enorm herkenbaar.

Tim OhB.

 

Prachtig om te lezen.

Marnix de H.

 

Wat het boek echt goed maakt, is de persoonlijke toon, de sympathieke openhartigheid van de auteur. Moest bulderen van het lachen bij de passage over de jonge blonde stoot en de Jordanese werkster van 55. Was geschokt door het feit dat dj’s geen eigen platenkeuze meer hebben. Dat wist ik niet. Het maakt radioprogramma’s eigenlijk absurd.

Arthur L.

 

Erg leuk en goed boek ook. Nog niet uit, maar lees t met veel plezier. Al paar keer hardop gelachen.

Gerard K.

 

Mooi om ook jouw persoonlijke drama's, op luchtige toon beschreven maar met de onpeilbare diepten duidelijk voelbaar, ᅠterug te lezen. Daarmee wordt het toch meer dan een verzameling prachtige rnr anekdotes.

Lotje Y.

 

Dat boek leest als een trein, man! Ben halverwege en kan het nauwelijks wegleggen.

Chris B.

 

Heerlijke rock n roll verhalen van een echte romanticus.

Gijsbert K.

 

Mooie verhalen Jaap!

Timo K.

 

Wat een heerlijk boek, en wat lekker geschreven.

Koen S.

 

Ik geniet van je boek! Mooie grappige ontwapende stoere en eerlijke zelfkritische verhalen, heel fijn om te lezen. Dank voor het delen van je avonturen in de wereld van de popmuziek.

Mirjam M.

 

Mijn ex-VPRO radio collega heeft het ongelooflijk mooie boek 'Donderweg' geschreven over zijn werk bij de omroep. Smeuïg taalgebruik, sappige humor en bijzonder openhartig. Ik heb erg genoten en het in één adem uitgelezen. Mijn complimenten Jaap, super!

Mattie P.

 

Ik had eigenlijk al 4 jaar geen fatsoenlijk boek gelezen, alleen computerboeken, en studieboeken etc etc, maar wat is het toch leuk een boek te lezen voor je plezier. En dan ook nog één waarbij je soms keihard moet schaterlachen en soms een beetje stilletjes wordt en een keer dan ook echt helemaal stil wordt.

Hubert Jan H.

 

Wat een heerlijk boek, ik kan het bijna niet wegleggen maar ga nu echt naar bed!

Liesbeth T van B.

 

Lees dat boek!

Gerbrand B.

‘OFFICIËLE’ REACTIES

'Geestdriftigste boek over popmuziek in tijden'

Leon Verdonschot (TROS Nieuwsshow, Radio 1)

 

'Bijzonder is ook het optreden van Jaap Boots, die met zijn voorstelling Donderweg het land doorkruist. In het gelijknamige boek beschrijft hij op zeer innemende manier welke muziek zijn levensweg op cruciale momenten heeft gekleurd. Op het podium ontpopt Boots zich als een volleerd kleinkunstenaar met mooie vertellingen die worden afgewisseld met passende muziek'

Gijsbert Kamer (Volkskrant) over optreden op Crossing Border

 

'Prachtige verhalen van een plaatjesdraaier die geen opsmuk nodig had om boeiende radio te maken. Heerlijk boek.'

Leo Blokhuis

 

'In de hoogste versnelling gierend over de Donderweg van de rock-'n- roll, die altijd maar doorgaat en je verleidt met weinig slaap en prachtige verhalen. Donderweg is eerlijk, scherp en grappig.'

Eric Corton

 

‘Het boek is bijzonder aan te raden voor wie meer wil begrijpen van hoe het er achter de schermen aan toegaat bij een muziekjournalist in de polder. Met name de hoofdstukken 'De enige echte mister Lee - over radio die werkt' en 'Kerstmis met The Slipjes' lezen als een Ramones song.’

Jaïr Tchong (Mixedworldmusic.com)

 

‘Een van de iconen van de VPRO radio (…) kleurrijke verhalen (…) een bijzonder vermakelijke achtbaanrit door de rock ’n roll.’

3VOOR12

 

‘Gouden pennetje.’

Pieter vander Wielen (VPRO Radio 1)

 

‘Jaap Boots heeft dus een boek uit, waarin hij zijn carrière overziet. Klinkt suf, is het niet.’

Vincent Cardinaal (Noisey.Vice.Com)

 

‘Zelfkritisch, humoristisch, oncontroleerbaar (…) en rijk gevuld met vermakelijke anekdotes.’

Dominique van der Geld (Lust For Life)

 

'Jaap Boots vertelt lekker, van hart tot hart, vlammend to the point, rock-'n-roll ja. En geestig!'

Thomas Verbogt

 

INTERVIEWS

Vrije geluiden 9 november 2014 Radio 6  (Interview door Frank Jochemsen)

 

Nooit meer slapen 6 november 2014 Radio 1  (Interview door Pieter van der Wielen)

 

OUD NIEUWS
9 november 2014

Met een spectaculaire ‘Ramones-achtige’-presentatie is het boek 'DONDERWEG - Mijn leven in de fastlane van de popmuziek' zondag 9 november in de Desmet Studios Amsterdam gepresenteerd.

Na een inleidend filmpje van Eric Blom (zie agenda) vermaakten de ruim 120 genodigden zich uitstekend bij hilarische en kritische speeches van Bart Chabot, Lucky Fonz III en dichter K. Michel. De laatste vond de tijd nu al rijp voor een tweede druk met de wervende sticker ‘NU MET NOG MINDER SPRINGSTEEN!!!’ erop, Lucky Fonz verraste met een lied en ontroerend verhaal over hoe hij als radio-luisteraar fan werd van Jaap Boots en Bart Chabot sprak zonder een blad in de hand of voor de mond te nemen over de nacht dat Brood stierf, over Kowalski versus Einstürzende Neubauten en zijn afkeer van de door Boots aanbeden Zweedse band The Hives. Boots speelde een deel uit de Donderweg ‘one man show’ (zie agenda voor informatie en data) en signeerde zich daarna een ongeluk.

© Jaap Boots 2014